Tisková zpráva – Vojenské Investiční Medaile jsou hrdým sponzorem nové knihy o operaci ANTHROPOID

15.9.2016
Martin Marek
tp_ces_hist

Martin Marek společně s Jaroslavem Houškou ztvrzují zahájení spolupráce.

Vojenské Investiční Medaile se staly sponzorem nové knihy o nejznámější akci československého odboje za druhé světové války, která vyjde pod křídly Centra české historie, o.p.s. pod názvem „Anthropoid – příběh československých vlastenců“. Autorem není nikdo povolanější než dlouholetý badatel Jaroslav Čvančara. Kniha se připojuje k připomenutí 75 let od seskoku skupiny Anthropoid na území protektorátu Čechy a Morava. Bude mapovat osudy aktérů, uskutečněnou akci i následky po jejím provedení. V knize se rovněž objeví nejnovější poznatky autora, dosud nepublikované fotografie a dokumenty, včetně bohatých archivních materiálů. Vydání nové knihy je plánováno samostatně v češtině i v angličtině. Formát knihy bude A4 s pevnou vazbou, počet stran překročí zcela jistě dvě stovky. Vyjde v listopadu tohoto roku, přičemž slavnostní křest proběhne v pražském „Divadle U Hasičů“ za podpory Městské části Praha 2. Darem v hodnotě 10.000 Kč se tak Vojenské Investiční Medaile připojují k tomuto záslužnému počinu Centra české historie.

Centrum české historie, o.p.s. se zaměřuje na poznání novodobé české historie a šíření faktů o tomto období mezi širokou veřejností. Zvláštní důraz věnuje výchově a vzdělávání dětí a mládeže. Podporuje zdravý patriotismus. Svým dílem přispívá k tomu, aby občané České republiky byli hrdí na svou vlast. Centrum pořádá neformální  vzdělávací  aktivity, výstavy. Vydává knihy, pořádá besedy, semináře i konference. Nevyhýbá se ani organizovat soutěže, kulturní, sportovní či společenské akce. Zakladateli této obecně prospěšné společnosti jsou PhDr. Jindra Svitáková a ing. Jaroslav Houška, kteří se neziskovým projektům v oblasti české historie věnují již mnoho let.

Vojenské Investiční Medaile jsou soukromým projektem zabývajícím se návrhem a distribucí investičních mincí či medailí z ryzích kovů inspirovaných historií českého a československého vojenství od roku 1914. Jako doplňkový sortiment je nabízena specializovaná literatura. Získané prostředky z prodejní činnosti jsou používány pro popularizaci vojenské historie prostřednictvím článků uveřejňovaných skrz sociální media, pořádáním vědomostních kvízů a soutěží nebo sponzorstvím projektů vojenského charakteru jako je muzejní činnost, pietní a připomínkové akce. Součástí projektu je také sbírková činnost zaměřená na česká a československá vojenská vyznamenání případně další předměty historické povahy spojené s armádou.

centr

Navštivte Centrum české historie, o.p.s.  na internetu:

Web: http://www.centrumceskehistorie.cz/

Facebook:  https://www.facebook.com/centrumceskehistorie/?fref=ts

Logo Vojenské Investiční Medaile Logo   Navštivte Vojenské Investiční Medaile na internetu:

Web: http://www.investicnimedaile.cz/

Facebook:  https://www.facebook.com/vojenskeinvesticnimedaile?ref=hl